Le jeune Ahmed
10 JULI | Nabespreken ism OKW
In Le jeune Ahmed, de nieuwe film van de regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne (Deux jours, Une nuit; Le gamin au velo), worstelt de 13-jarige Ahmed met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven. Wanneer Ahmed zich volledig in zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug. Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis zoekt hij ruzie met zijn moeder en zussen. Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, kijkt zijn omgeving met lede ogen toe hoe hij steeds verder van hen verwijderd raakt. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe ver hij wil gaan.

--------------------

"De broers Dardenne staan er weer. In het compacte maar indrukwekkende Le jeune Ahmed filmen ze radicalisering als een hardnekkige verslaving. Of hoe een miniterrorist u toch zal weten te ontroeren." - ★★★★ de Morgen

--------------------


MA 10 JULI | NABESPREKEN i.s.m. OKW Apeldoorn
Met Bram Rutgers

Tijdens de nabespreking van deze film gaat u samen met andere filmbezoekers dieper in op wat u zojuist heeft gezien. Meedoen aan de nabespreking is geheel gratis en vrijblijvend.

Dit FILMEXTRA programma wordt u zonder extra kosten op uw filmkaartje aangeboden.

Regie: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne Duur: 84 minuten Land: België

di 16 jul 17:00 - 18:24 Blauwe filmzaal
Kijkwijzer:
RangNormaalKind t/m 13 jaar
Geen rang€ 9,50€ 5,00