Ramen Shop
27 & 28 JUNI met Cinemaal | 1 JULI Nabespreken met Bram Rutgers
Voor de jonge ramenchef Masato is eten alles in het leven. In het restaurant van zijn Japanse vader maakt hij de lekkerste ramen, thuis probeert hij zich de heerlijke gerechten te herinneren van zijn Singaporese moeder, die stierf toen hij 10 jaar oud was. Als ook zijn vader plotseling overlijdt, besluit Masato naar Singapore te reizen. Met zijn moeders dagboek op zak vindt hij daar zijn oom en zijn oma en ontdekt hij welke rol ze hebben gespeeld in de ontroerende maar tragische liefdesgeschiedenis van zijn ouders. Masato besluit een poging te doen om oude familiewonden te helen door een bijzonder ramengerecht te maken waarin de twee culturen samenkomen.

Ramen Shop van de bekroonde regisseur Eric Khoo is een hartverwarmende culinaire film over een gepassioneerde kok op zoek naar zijn verleden. Een ontdekkingstocht vol familietradities en overheerlijke recepten, met als hoogste goed de verbindende kracht van eten. Ramen Shop beleefde in 2018 haar wereldpremière op het filmfestival van Berlijn.


-----------------

"Fraai melodrama van de Singaporese regisseur Eric Khoo (Be With Me), inclusief een overvloed aan hongerig makende beelden van dampende soepkommen." - ★★★ VPRO Cinema_____________________________________________

DO 27 & VR 28 JUNI - Ramen Shop + Japans Cinemaal
Voordat we de film 'Ramen Shop' gaan bekijken kun je aanschuiven aan ons Japans cinemaal om geheel in de stemming en sfeer te komen van deze heerlijke film. 
Wat gaan we eten? Dat maken we binnenkort bekend!

Cinemaal: €15,- (excl. filmticket)
Aanvang Cinemaal: 18:30

________________________________

MA 1 JULI | NABESPREKEN
Met Bram Rutgers

Tijdens de nabespreking van deze film gaat u samen met andere filmbezoekers dieper in op wat u zojuist heeft gezien. Meedoen aan de nabespreking is geheel gratis en vrijblijvend.

Dit FILMEXTRA programma wordt u zonder extra kosten op uw filmkaartje aangeboden.

Regie: Eric Khoo Duur: 90 minuten Land: Singapore

za 29 jun 21:30 - 23:00 Blauwe filmzaal
Kijkwijzer:
RangNormaalKind t/m 13 jaar
Geen rang€ 9,50€ 5,00