Seewolf
Muziekcafé
Op een geïsoleerde plek in Friesland, de Oudebildtdijk, strijkt ‘s nachts het licht van een vuurtoren over het land. De wind, de zee, de lucht en de klei van de plek dragen allemaal bij aan het ontstaan van Seewolf: vier mannen die de tijd nemen om liedjes te maken. In de liedjes is te horen dat de mannen passie hebben om geen noot meer te spelen dan nodig en ook hun tijd nemen om het nummer te vertellen. De muziek kan het best omschreven worden als Psychedelic Indie Rock.

In de jaren '70 wordt er in de Wally Heider Recording Studio in San Francisco veel opgenomen over een tapemachine. Muziek van o.a. Creedence Clearwater Revival, Neil Young, Van Morrison, Tom Waits en Grateful Dead lopen door de sporen van het apparaat. In 2015 laten de mannen van Seewolf dezelfde tapemachine verschepen naar Friesland. Het apparaat wordt gerestaureerd door de vier Friezen zelf, zodat zij hun muziek analoog in de achterkamer aan de Oudebildtdijk op kunnen nemen.

Op 5 april 2019 ging de Moonwater EP in première bij The Daily Indie. De 9 minuten durende debuutsingle Wild Winds werd door de 3VOOR12/Friesland-volgers eerder al bestempeld als Friese song van het jaar 2018.

Duur: 60 minuten

zo 16 jun 16:15 - 17:15 Café
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden