The Man Who Stole Banksy
12 mei | Met inleiding door Jasper van der Graaf
In 2007 schildert Banksy in Bethlehem een soldaat die de papieren van een ezel controleert. Bedoeld als uiting van verwondering, maar door Palestijnen met grote ergernis bekeken. Een taxichauffeur besluit de muurschildering uit te zagen en op eBay aan te bieden. Wat volgt is een fascinerende tocht naar gerenommeerde musea, kunstverzamelaars over de hele wereld en uiteindelijk te koop op een kunstveiling. Filmmaker Proserpio interviewt bewoners uit Bethlehem, advocaten, kunstliefhebbers en kunsthandelaren en stuit op een schimmige wereld waar muurkunst te koop wordt aangeboden met een eigen excuus; uit commercie, om kunst te bewaren, beroepend op publiek eigendom of is het uiteindelijk toch diefstal?

Engels | 93 min | 2018 | Italië

________________________________________________

12 MEI | MET INLEIDING & NAGESPREK DOOR JASPER VAN DER GRAAF
Jasper van der Graaf (Kunstenaar & artistiek leider ACEC) geeft voorafgaand aan deze documentaire, over o.a. het werk van Banksy en andere kunst in de publieke ruimte, een inleiding over de zin en onzin van de waarde van kunst in de publieke ruimte.

Aanvang: 15:30

FILM EXTRA! De inleiding en nabespreking worden u zonder extra kosten op uw filmticket aangeboden.Regie: Marco Proserpio Duur: 93 minuten Land: Italiƫ

wo 15 mei 17:00 - 18:33 Rode filmzaal
Kijkwijzer:
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden