VOF de Kunst + SKUNK
#35jaarsuzanne
20:00 Deuren open
20:45 - 22:00 VOF de Kunst
22:00 - 22:45 DJ
22:45 - 23:30 SKUNK

Het is 35 jaar geleden dat Suzanne van VOF de Kunst op nummer 1 stond in Nederland. Het was de aanzet tot een wereldwijde campagne waarbij het nummer in meerdere landen (en meerdere talen) hoog in de hitparade kwam. De band viert dit met een mooi en vermakelijk feel good nederpopconcert! Suzanne, Eén Kopje Koffie, Retour Sneek, Als Ze Lacht Dan Lacht Ze Echt, Oude Liefde Roest Niet, etc. Klassieke VOF de Kunst hits gemixt met een paar andere nederpop hits uit de jaren '80 waarvan iedere Nederlander zonder aarzeling het refrein kan meezingen. Daarnaast speelt de band enkele van haar mooiste album tracks van de afgelopen 35 jaar.

VOF de Kunst is opgericht in 1983. Meteen dat jaar stond de band, met als gezicht zanger Nol Havens, op nummer 1 in de hitlijsten met Suzanne. Suzanne blijkt een internationale hit en zo reist VOF de Kunst in 1984 als The Art Company maandenlang door bijna alle Europese landen. Van 'Susanna' worden wereldwijd drie miljoen exemplaren verkocht. Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan met Eén kopje Koffie geschreven door Erik van Muiswinkel. Samen met Erik van Muiswinkel staat VOF de Kunst 8 seizoenen in de Nederlandse theaters met hun kinderrepertoire. De kinderen van toen zijn de ouders van nu….en die willen ook weleens een avond op stap! Neem gerust je ouders mee.

Aftershow: SKUNK
Het is begin jaren tachtig. De heerlijke en unieke neder-reggae van Doe Maar overspoelt de Nederlandse radio, platenspelers en podia. Smoorverliefd, Sinds 1 dag of twee, Belle Helene, Doris Day... Honderdduizenden meisjes dromen hun meisjesdromen onder posters van hun helden, en Nederland kleurt groen-roze. Doe Maar stopt in 1984 op het hoogtepunt. Harmen Siezen vertelt het ons op het NOS 8 uur journaal, harten breken massaal.

Een jaar of 32 later hebben de meisjes van toen hun helden ingeruild voor andere. Maar bij vier volwassen mannen is de liefde voor Doe Maar door de jaren heen juist gegroeid. En wel zodanig dat in 2012 SKUNK wordt opgericht en de band alleen maar de lekkerste liedjes van Doe Maar speelt. Van kleine kroegen tot aan festivals met duizenden mensen, SKUNK weet het publiek op te zwepen en mee te laten deinen met de enige echte Nederreggae. SKUNK is een band met een missie, namelijk zoveel mogelijk mensen hun mooiste muzikale herinneringen laten herbeleven. En die meisjes van toen, die zijn er nog steeds en staan bij ieder optreden weer lekker te genieten van SKUNK als Doe Maar. Ratata…

SKUNK bestaat uit:
Martijn Mulder - Drum/Zang
Gerwin van de Braak - Zang/Gitaar
Bob Guldemond - Toetsen/Zang
Willem van Rossum - Basgitaar

Duur: 195 minuten

za 1 jun 20:45 - 00:00 Popzaal
RangNormaal
Geen rang€ 18,00