God Only Knows
Première | 6 APR Zussendag met CineProeverij
Voor haar nieuwste speelfilm wist Mijke de Jong (Layla M., Joy) drie topacteurs te strikken. Marcel Musters, Elsie De Brauw en Monic Hendrickx zijn de protagonisten in een familiedrama rond de door al het wereldleed gekwelde broer Thomas. De Jong schetst een droogkomisch, wrang portret van een vijftiger die worstelt met zijn christelijke opvoeding en zijn verwanten. Opmerkelijk is het gebruik van de handheldcamera en splitscreen. [EYE]

Nadat de depressieve Thomas (57) op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje.

Hun jongere zus Hannah, die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zou accepteren.

In fragmenten uit oude brieven klinkt de diepe en emotionele band door die tussen Doris, Thomas en Hannah bestaat, maar wanneer ze samen zijn, liggen conflicten voortdurend op de loer. Hun interactie, die in de dagen erna steeds explosiever wordt, is venijnig en hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk. Onder dit alles sluimert hun christelijke opvoeding, met waarden als opoffering, naastenliefde, lijden en schuld, die in de passietijd onvermijdelijk de kop opsteken. [IFFR]

Nederlands gesproken | 2018 | Nederland

Op 4 april is er, voorafgaand aan deze film, een korte inleiding i.h.k.v. Dag van psychiatrie, door Theo van Driel, voorzitter van de stichting Ruimte voor Anders Zijn.
____________________________________

6 APR | ZUSSENDAG (Broers zijn ook welkom :)
Film + CineProeverij

Ter gelegenheid van de film 'God Only Knows', organiseert Gigant op 6 april na de voorstelling een CineProeverij ter ere van onze zussen (en broers). De film start om 15:00 en na afloop kunt je samen met je zus(sen) en broer(s) nagenieten in ons café met een heerlijke bier- of wijnproeverij.
Voor €8,50 krijg je per persoon 2 bieren van de tap of 2 wijnen naar keuze + een snack van onze kleine kaart.
Voorafgaand aan de film krijg je een kaartje waarop je jouw keuzes kenbaar kan maken.

Film: €9,-/€7,-*
CineProeverij: €8,50 pp (excl. Filmticket)

Bestel je online? Vergeet dan niet direct je ticket voor de CineProeverij mee te bestellen.

Regie: Mijke de Jong Duur: 85 minuten Land: Nederland

wo 10 apr 20:15 - 21:40 Rode filmzaal
Kijkwijzer:
RangNormaalKind t/m 13 jaar
Geen rang€ 9,50€ 5,00