Free Solo
Het ongelofelijke en letterlijk adembenemende verhaal van Alex Honnold, rotsklimmer die zijn levenslange droom wil verwezenlijken: Het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 1 kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park,… free solo. Het free solo bedwingen van El Captain is dé ultieme sportprestatie. Een waarbij je je volledig moet overgeven aan je lichaam. Eén minuscuul klein foutje en het is afgelopen. Dit vereist een bepaalde mentale, bijna spirituele, staat, die gedurende de film steeds fascinerender wordt.

Een documentaire van mythische proporties, gefilmd door zijn vrienden, die toevallig ook de allerbeste bergfilm regisseurs van de wereld zijn.

Documentaire • Engels gesproken • 2018 • VS


                             ★
GENOMINEERD VOOR EEN OSCAR
Beste Documentaire


"een beeldschone, maar ongemakkelijke kijkervaring, die niet alleen een fenomenale prestatie in beeld brengt, maar ook hoe moeilijk het moet zijn om te leven met iemand zonder angst.”
★★★★ NRC

“Free solo getuigt van liefde en ontzag voor de klimjunk, zonder voorbij te gaan aan de risico’s. En brengt de kijker in een euforische staat"
★★★★ VOLKSKRANT

"In de klimmersfilm Free Solo speelt de sleutelscène zich níét op de berg af - en dat maakt de film zo goed.”
Artikel Toine Heijmans: Klimmen met camera’s - De Volkskrant

"De film onderscheidt zich doordat er wordt verdiept in de persoonlijkheid van deze atleet.” “weergaloze zweet-in-de-handen-beelden”
PAROOL

"Wat Tom Cruise flikte in zes Mission: Impossible-films, is kinderspel vergeleken bij die ene stunt van waaghals Alex Honnold. In Free Solo, morgen in de bioscoop, beklimt hij een 900 meter hoge steile bergwand zónder touwen. Het zorgde bij de filmmakers voor heel wat ethische discussies.”
ALGEMEEN DAGBLAD

"Leuk geprobeerd, horrorfilms, maar zelden stonden we in de bios zulke doodsangsten uit."
CINEVILLE

Regie: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi Duur: 100 minuten Land: VS

za 2 mrt 18:00 - 19:40 Theaterzaal
Kijkwijzer:
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden