Kick-off Poppunt Gelderland
Locatie: Luxor Live, Arnhem
Er komt een nieuw platform voor muzikaal talent in Gelderland! Kom langs voor de feestelijke aftrap van Poppunt Gelderland op maandag 18 februari in Luxor Live in Arnhem.

Poppunt Gelderland?
Wij hebben één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland echt verder helpen. Deze nieuwe popkoepel is een initiatief van Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn), de Provincie Gelderland en heel veel andere partijen in onze provincie. Lees hier ons nieuwsbericht.

Wat heb ik daar aan?
Dat betekent in de praktijk dat onze talentmakelaars artiesten gaan helpen aan toffe kansen (zoals speelplekken, workshops, netwerk, faciliteiten, fondsen, noem maar op) en aan de andere kant clubs die op zoek zijn helpen aan toffe artiesten.

Programma

Sprekers
De avond wordt feestelijk geopend door Gedeputeerde Josan Meijers (Provincie Gelderland) en ingeleid door talentmakelaar Imke Loeffen (Poppunt Gelderland). Vervolgens vertellen verschillende partijen over initiatieven waar je als artiest of organisatie wat aan kunt hebben: DJ en organisator Davy Brandts (Draaikunde), muzikant en festivalchef Pim Kokkeler (Booster Festival), MC en fondsenkenner Georgios Lazakis (Matchmaker Cultuur), talentontwikkelaar Milan Roerdink (Popsport, Gigant), subsidiespecialist Gabrielle de Nijs Bik (Provincie Gelderland), programmamaker Jan Willem van der Hogen (Omroep Gelderland), urban-voorvechter Simon Mamahit (Cultuur Oost) en programmeur Iwan Jonker (Epop Festival). De avond wordt gepresenteerd door oud-nachtburgemeester Angela Verkuijlen.

Muzikantenpanel
Uiteraard komen ook enkele muzikanten aan het woord over hun muzikale carrière. Zo hoor je tijdens de kick-off meer over de ervaringen van onder andere bassiste Pom van Druenen van de band REDFORTUNE, DJ en producer Shalouw Sophy van o.a. Chamos, Watermeloen en DJ-school De Berg, producer Stijn Vissers en mc Jip Jansen van het Achterhoekse hiphopduo Vissers & Jansen en bassist Bjorn Schouten van de band Spark of Sanity, winnaar van de wedstrijd Parel van de Betuwe.

Livemuziek
Tijdens de kick-off zijn er optredens van het 14-jarige Americana-talent Olaf Putker die opviel tijdens zijn deelname aan Popsport en nu solo een van zijn akoestische nummers komt spelen. Ook live te zien is electro-belofte Just Big Hills, deze Arnhemse producer wordt met zijn melancholische lofi trip-hop nu al gerekend tot de nieuwe garde talenten uit het oosten. Apeldoornse rapper Dani staat bekend om zijn freestyles bij o.a. FunX Radio en is daarnaast actief als coach van andere talenten in de regio. De avond wordt afgesloten door het veelbelovende Waltzburg, deze Nijmeegse band verovert na de Popronde en showcasefestival Eurosonic Noorderslag nu de rest van de wereld met hun eigenzinnige indiepop. De avond wordt muzikaal omlijst door de muziekkenners van het 3voor12 Gelderland DJ-team.


Toegang is gratis! Op vertoon van je entreebewijs, je kunt je via deze link aanmelden.

Duur: 180 minuten

ma 18 feb 19:00 - 22:00 Luxor Live, Arnhem
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden