Welcome to Sodom
Movies That Matter
Het is één van de meest giftige plekken ter wereld: de gigantische stortplaats Agbogbloshie in Ghana waar rond de 250.000 ton aan elektronisch afval ligt uit westerse landen. Op deze vervuilde en gevaarlijke plek werken en leven meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen. Zij noemen het Sodom, naar de verdorven stad uit de Bijbel. Maar ondanks het apocalyptische karakter van deze afvalstad, is het einde der tijden hier niet nabij: de plek groeit gestaag en biedt een inkomen voor de allerarmsten.

Documentaire | 90 min | 2018 | Oostenrijk | Engels ondertiteld

________________________________

OVER MOVIES THAT MATTER
Als spin-off van het jaarlijkse Movies That Matter-festival toert een selectie van deze films door zeventien steden in heel Nederland. Ook Gigant presenteert eens per maand op dinsdag een festivalfavouriet of een nog niet in Nederland vertoonde documentaire of speelfilm in het kader van Movies That Matter.

Samen met de lokale werkgroep van Amnesty Apeldoorn organiseren wij bij deze films een verdiepingsprogramma in de vorm van een inleiding of interview met gasten uit binnen- en buitenland. 

12 feb | Inleiding & nagesprek door Arjin Jans, directeur Foenix
De inleiding bij deze film zal worden verzorgd door de heer Arjin Jans. Hij is directeur van Foenix, de kringlooporganisatie binnen de gemeente Apeldoorn die innovatie, duurzaamheid en sociale en maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. Vanuit zijn deskundigheid en betrokkenheid zal hij het thema toelichten. Hij zal vertellen over wat wijzelf kunnen doen om te zorgen dat we echt uitvoering gaan geven aan de gewenste en noodzakelijke circulaire inclusieve samenleving. Daarnaast zal hij bij het nagesprek aanwezig zijn om zijn kijk op de film met ons delen.


Kijk voor meer informatie over Movies that Matter, het festival of "On tour" op www.moviesthatmatter.nl

Dit FILMEXTRA programma wordt u zonder extra kosten op uw filmkaartje aangeboden.

Regie: Christian Krönes Duur: 90 minuten Land: Oostenrijk

di 12 feb 20:00 - 21:30 Theaterzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden