Flavium
50 Year Anniversary Show
50 jaar Flavium = 50 years of bluespower! Op 7 maart komt Flavium met een nieuwe plaat en op 8 maart is tijd voor de 50 Year Anniversary Show! Er zullen die avond buiten een prominente gast ook verschillende vroegere bezettingen optreden, waarin Hans Driesten, Jos Veldhuizen en Rob Goedkoop vertegenwoordigd zijn.

In 1969 was gitarist Anne-Geert Bonder één van de oprichters van Flavium en met bassist Eric Bagchus (zijn vaste maat sinds 1973) is hij nog altijd de kern van de huidige line-up, die verder bestaat uit: Bert Vrieling (vocals), Willem Swikker (Hammond) en Tim de Wijk (drums).

Door de decennia heen veroverde de band een prominente plaats in de Nederlandse pop- en blueswereld. Ze worden dan ook in de Pop Encyclopedie “Nederlands meest consistente bluesband” genoemd en in 2015 opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame. In 1975 debuteert de band met het album Bad Luck, waarna er in de volgende 40 jaren nog eens 14 albums en twintigtal singles uitgebracht worden. In 1980 is de release van de single Nightlife die de Top40 haalde en een Nederpop Classic is geworden. De band toerde intensief in binnen- en buitenland en werkte samen met o.a. BB King, Freddy King, Albert King en bovendien John Lee Hooker.

Duur: 180 minuten

vr 8 mrt 20:30 - 23:30 Popzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden