25e Filmnacht
2019

Velen gingen je al voor...
DE FILMNACHT!
EEN NACHT WAARIN JE ALLEEN MAAR FILMS ZIET!

Met trots presenteert Gigant de 25e jaargang van: 'De Filmnacht'!

1. Nacht waarin je maar liefst 5 topfilms voorgeschoteld krijgt
2. Je wordt voorzien van de nodige natjes en droogjes
3. Je brein scherp houdt met een filmquiz
4. Passende filmmuziek, live wordt gespeeld 
&
5. Je nieuwe filmliefhebbers en cinefielen ontmoet die na zo'n memorabele nacht vriendschappen voor het leven opleveren!!!

Nou ja...
...dat laatste kunnen we je niet helemaal beloven maar wel dat het een nacht wordt die je nog lang bij gaat blijven!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

9 MAART 2019 | 25e FILMNACHT IN GIGANT
Aanvang: 20.00 tot +/- 8.00
Entree: €50,00 / €45,00 (Vriend van Gigant)

Toegangsprijs is inclusief:
5 films
+ Hapjes en snoeperijen tussen de films door
+ Versterkende soep
+ Koffie & thee
+ Een uitgebreid filmontbijt

Kaarten zijn online en aan onze kassa verkrijgbaar.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HET PROGRAMMA:

LE GRAND BAIN
Een groep gedeprimeerde veertigers, allen op de rand van een midlife crisis, besluit het eerste lokale mannenteam synchroonzwemmers te vormen. Hun trainer is een voormalige zwemkampioene die aan lager wal is geraakt. Ondanks de sceptische reacties van familie en vrienden zetten ze door. Door de trainingen krijgen de mannen weer zelfvertrouwen en leren ze het een en ander over zichzelf en elkaar. Met: Mathieu Amalric (The Grand Budapest Hotel), Virginie Efira (Elle, Un amour impossible), Guillaume Canet (Cézanne et moi), Leïla Bekhti (Un prophète) en Benoît Poelvoorde (Coco avant Chanel, Le tout nouveau testament).
Regie: Gilles Lellouche | Frans gesproken | 122 min | 2018 | Frankrijk

ARCTIC
Als een man na een vliegtuigcrash als enige overlevende strandt op de Noordpool wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke kou en volledige afzondering. In de hoop zijn afgrijselijke omstandigheden te overleven besluit hij zijn geïmproviseerde kamp te verlaten en de levensgevaarlijke reis door onbekend terrein te maken…
Met in de hoofdrol Mads Mikkelsen en Maria Thelma Smáradóttir.
Regie: Joe Penna / Engels gesproken / 97 min / 2018 / IJsland

GLORIA BELL
Gloria is 58 jaar maar voelt zich nog elke dag een jonge dertiger en blijft op zoek naar haar grote liefde. Ondanks haar eenzaamheid probeert ze het beste van haar leven te maken en duikt ze het vrijgezelle nachtleven in op zoek naar de ware. Wanneer ze Arnold ontmoet lijkt haar zoektocht voorbij… Gloria is Sebastian Lelio’s eigen remake van zijn succesvolle Chileense film, met in de titelrol Oscarwinnares Julianne Moore.
Regie: Sebastián Lelio / Engels gesproken / 102 min / 2018 / Chili, US

GOD ONLY KNOWS
Twee totaal verschillende zussen bekommeren zich op elk hun eigen manier om hun broer die overspannen thuis zit. De familieverhoudingen komen al snel onder spanning te staan wanneer de zussen voor hun broer moeten zorgen. En de vraag is; wat houdt dit zorgen dan in? Terwijl ze naar buiten toe proberen om een zinvol leven te leiden laten ze naar elkaar alle decorum vallen zoals alleen broers, zussen of geliefden dat kunnen doen.
Een feest van herkenning, over de fricties en de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen. Met Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters.
Regie: Mijke de Jong | Nederlands gesproken | 85 min | 2018 | Nederland

BALLON
Zomer 1979 in Thüringen. De families Strelzyk en Wetzel hebben een gewaagd plan. Ze willen met een zelfgemaakte luchtballon vluchten van de DDR naar het Westen. Zelfs wanneer de ballon gebouwd is, blijft de vader Günter Wetzel tegen de ontsnapping. Hij is bang dat de ballon te klein is. Met vier mensen begint de familie Strelzyk aan het levensbedreigende avontuur. Kort voor de grens begint de ballon echter plots te dalen als gevolg van technische problemen en begint een zenuwslopende race tegen de klok.
Regie: Michael Bully Herbig | Duits gesproken | 120 min | 2018 | DuitslandDuur: 720 minuten

za 9 mrt 20:00 - 08:00 Blauwe filmzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden