Jazzclub GIGANT
Drum 'n Drums
Jazzclub Gigant is het Apeldoornse podium voor muzikanten en liefhebbers van jazzmuziek. We laten het talent uit ons Jazz’ndoorn horen en koppelen dit aan onze huisband, De Guus Essers Band.

Local Jazz Local Jazz wordt deze keer verzorgd door Drumschool Apeldoorn. Hun ster-leerlingen ontvangen eerder die dag een masterclass van de headliners en spelen daarna een partijtje mee met de Guus Essers & band.

De headliner wordt deze keer ingevuld door The Drumbassadors: Slagwerkfenomenen Rene Creemers & Wim de Vries.

“Staande ovaties zijn meer regel dan uitzondering..”

Na jaren als band- en solodrummers te hebben opgetreden bleek samen drummen nog leuker te zijn. En omdat René Creemers en Wim de Vries elkaar perfect aanvoelen en aanvullen vormen beide drummers sinds april 2000 samen de: “Drumbassadors”.
De muzikale achtergronden en invloeden van Wim en René lopen sterk uiteen waardoor de brede basis inmiddels is uitgegroeid tot een muzikale, creatieve en virtuoze show waar ook talrijke niet-drummers steeds van blijken te genieten.
Dit unieke concept – een drumduo - is ook overal in de internationale “drumscene” zeer enthousiast ontvangen. Het geven van vele concerten in Europa, Amerika, Canada en Australië heeft The Drumbassadors grote ervaring gebracht in het performen.
Stilistisch gezien combineren The Drumbassadors Europese, Afrikaanse en Amerikaanse grooves en raps, sounds en loops op geheel eigen wijze.

Kortom, u beleeft een enorme variatie aan klanken, kleuren, ritmes en melodieën, composities, spectaculaire virtuositeit en humor.


Muzikaal gastheer Guus Essers leidt ons door het programma waarbij een samensmelting van alle artiesten van deze middag zeker niet uitgesloten is. En er zijn natuurlijk weer hapjes!

Pay what you want!
Gratis toegang, maar een vrije gift als blijk van waardering is natuurlijk welkom! Klik hier voor het doen van een donatie.Duur: 180 minuten

zo 17 feb 16:00 - 19:00 Popzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden