Prelude
Door Dans Company Spring
Onder artistieke leiding van Nelke van der Gaag ziet u PRELUDE, een voorstelling met moderne en neo-klassieke dans, uitgevoerd door professionele dansers en aangevuld met stagiairs van verschillende dansacademies. PRELUDE is de laatste van een drietal dans-gerelateerde voorstellingen die gespeeld werden in GIGANT, Markant in cultuur.

Op muziek van oa Handel, Bach en Arvo Part maar ook Queen en Agnes Obel wordt u meegenomen in de werelden van 4 top choreografen. Zowel abstracte en technische dans als moderne dans zullen gepresenteerd worden.

Geniet oa van Roses, een werk van Vraja Sundari Keilman. Zij heeft jarenlang zelf gedanst, onder andere bij het Scapinoballet, is docent op verschillende dansacademies en heeft haar eigen Samhadi Dance Company.

Daarnaast ziet u choreografieën van Marc Beaugendre (tot voor kort nog danser bij Introdans), Mieke Wiltink en Nelke van der Gaag.

Ook speciaal geselecteerd jong Apeldoorns danstalent, krijgt de kans in deze professionele voorstelling een bijdrage te leveren! Het Apeldoorns Janice Walkerfonds heeft dit initiatief van harte gehonoreerd.

Let op! We vertonen zowel een middag- als een avondvoorstelling van PRELUDE.

Over de choreografen

- Vraja Sundari Keilman -

Ze volgde haar opleiding aan Codarts dansacademie Rotterdam. Vervolgens is ze als danseres werkzaam geweest o.a. bij het Scapino Ballet. In haar eigen bijzondere stijl heeft ze al vele choreografieën gemaakt voor dansgezelschappen en solisten. Ze is dansdocent bij verschillende dansacademies en ze heeft haar eigen company: Samhadi Dance Company. Haar choreografie Saranati ontving in 2012 de publieksprijs voor 'best dance performance of 2011'.

- Marc Beaugendre -

Hij werd geboren in Frankrijk, heeft een opleiding gevolgd aan de Ecole Rudra Je Marc in Lausanne en Espace Pleiade in Vichy. Van 2011 tot 2018 was hij als danser werkzaam bij Introdans en is nu overgestapt op doceren en choreograferen. Hij werkt in verschillende stijlen en voor Spring maakt hij speciaal een choreografie in Neo Klassieke stijl.

Duur: 90 minuten

zo 24 mrt 16:30 - 18:00 Theaterzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden