Memphis Maniacs
Na een zeer succesvolle crowdfunding actie zijn de heren van MEMPHIS MANIACS afgelopen zomer de studio ingedoken om een album op te nemen vol pareltjes van mashups. Het uitgangspunt was om de energieke vibe van hun live optredens te vangen en dat is enorm goed gelukt. De Maniacs zijn dan ook apetrots op hun mashup-meesterwerk MUSIC FOR THE MASHES dat in februari 2019 digitaal, op CD, én op vinyl gereleased zal worden.

Om dit te vieren wordt er natuurlijk een clubtour gedaan waarbij tijdens een wederom overrompelende en uitgebreide show niet alleen de album tracks worden vertolkt maar ook diverse andere gloednieuwe mashups, verrassingen, iets uit het verleden en misschien ook wel uit de toekomst…

We schrijven het jaar 2005. De vaderlandse muziekscene was een beetje ingekakt en kon wel een stoot adrenaline gebruiken. Nog maar weinig mensen wisten wat een ‘mashup’ was terwijl de heren van Memphis Maniacs al begonnen met brouwen in hun muzikale laboratorium. Het concept en de muzikale vindingrijkheid evolueerde snel en de rest van hun avontuur leest als een psychedelisch jongensboek. Want wie had toen verwacht dat dit collectief nagenoeg hun eigen genre zouden creëren, een ijzersterke waarde zou worden op festivals én in de clubs, met vele honderden ontvlambare optredens van Zijtaart tot Saint Tropez? Een vaste waarde met letterlijk en figuurlijk een grensoverschrijdende live reputatie.

Maar los van die live reputatie willen de Maniacs ook iets tastbaars achterlaten voor huidige en toekomstige generaties waarmee het gevoel van een MEMPHIS MANIACS show door middel van audio wordt geëvenaard.

Iets wat latere samenlevingen opgewonden zullen opgraven.

Iets wat vrede dichterbij kan brengen.

Something for the people..

En daar zijn ze middels hun album MUSIC FOR THE MASHES in geslaagd: mashups voor de wereld, de kosmos, en ver daarbuiten!


Duur: 180 minuten

vr 15 mrt 21:00 - 00:00 Popzaal
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden