Dansen met Chopin in Parijs
Concert-lecture - door: OKW, Gigant en Alliance Fran├žaise
Wat hebben dansen en zingen te maken met de bekende Poolse componist en pianist Fryderyk Chopin (1810-1849)? Waarom klinkt een groot deel van zijn muziek zo ontzettend weemoedig? En waarom verhuisde de Poolse componist in 1831 plotseling naar Parijs? Pianist en musicoloog Karolinka de Bree neemt u in haar concertlezing ‘Dansen met Chopin in Parijs’ al spelend en vertellend mee naar de tijd waarin Chopin in Parijs woonde (1831-1849).

Karolinka de Bree studeerde uitvoerend piano aan onder meer de Royal Northern College of Music te Manchester en Indiana University te Bloomington (IN). Zij behaalde zowel haar bachelor- als haar masterdiploma met onderscheiding. Zij studeerde onder meer bij Marjes Benoist, Evelyne Brancart en Alan Fraser. Daarnaast studeerde ze musicologie aan de universiteit te Utrecht.

Karolinka ontwikkelt doordachte programma’s in de vorm van concertlezingen. Op deze manier combineert ze haar pianistiek op boeiende en soms interactieve wijze met musicologische kennis. Zo wil ze het publiek uitnodigen om dichterbij het verhaal achter de noten te komen. Zowel mensen zonder voorkennis over klassieke muziek als de nieuwsgierige kenner zijn welkom om deel te nemen aan dit programma.

Duur: 90 minuten

ma 11 mrt 20:00 - 22:00 Theaterzaal
Pauze: 30 minuten
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden